https://issuu.com/ostpavcka.si/docs/pav_kove_vitice_201821. marca ni samo prvi dan pomladi ampak tudi svetovni dan poezije.

V zadnjih letih pa je na ta dan zaživela tudi akcija Plačaj kavo z verzom

Akcijo Plačaj kavo z verzom je leta 2013 zasnovala dunajska pražarna kave Julius Meinl in na ta dan združila tisoče ljudi pri ustvarjanju ob kavi ali čaju.  Letos naj bi v akciji sodelovalo že preko 40 držav.

Spletni natečaj poezije

Letošnja akcija pa je drugačna. Zaradi ukrepov ob epidemiji koronavisa, namreč poteka digitalno. Namesto druženja in ustvarjanja verzov v kavarnah, lahko letos svoje verze objavljate na Facebooku ali Instagramu, kjer poteka natečaj od 4. do 21. marca 2020. Desetim najboljšim pa bodo podeljene nagrade v višini 150 eurov.

Pogoji sodelovanja

V času trajanja natečaja, od 4. do 21. marca lahko udeleženci napišejo svoj avtorski verz in ga objavijo na svojem lastnem Facebook ali Instagram profilu. Za prijavo na sodelovanju se šteje objava:

  • fotografija verza, napisanega na roke;
  • skeniran verz, napisan na roke; ali
  • grafično oblikovan verz – drugačna upodobitev poezije.

Objavi mora biti dodan hastag (ključnik): #plačajzverzom ali #placajzverzom in #natečaj ali #natecaj ali #natečaj2020 ali #natecaj2020. Objava mora biti na dan, ko se akcija zaključi, to je 21. marca, še vedno javno dostopna. Objavljeni verzi na Instagram Story ali Facebook Story pa ne bodo upoštevane.

Kdor svojih verzov ne želi javno objaviti, jih lahko pošlje tudi v zasebnem sporočilu na Instagramu na profil organizatorja: @juliusmeinlslovenija ali na facebook profil: @juliusmeinlslovenia.

V nagradnem natečaju lahko vsak sodeluje z več objavami, lahko pa prejme le eno nagrado. Najboljše verze bo izbrala komisija, v kateri bo tudi letos sodeloval izvrstni slovenski pesnik Feri Lainšček, rezultati pa bodo objavljeni 6. aprila na Facebooku in Instagramu.  Najboljši verzi bodo predstavljeni tudi v posebni pesniški zbirki.

Natančnejša pravila in pogoje natečaja lahko preberete tukaj.

(Visited 22 times, 1 visits today)