Na 1. april nam je dovoljeno druge spraviti v zadrego. V nekaterih državah si lahko prvoaprilske potegavščine privoščijo le do poldneva, nato pa se morajo zresniti. Potegavščine po 12. uri naj bi namreč prinašale nesrečo.

Šale se razlikujejo od države do države. V Franciji npr. še danes tistega, ki so ga potegnili za nos, poimenujejo “aprilska riba” (nekoč so tistemu, iz katerega so se želeli norčevati, na hrbet privezali mrtvo ribo). V Italiji so “žrtve” norčij najpogosteje otroci, ki so deležni številnih napletenih zgodbic o neznanih letečih predmetih.

Pri izbiri današnje šale moramo premisliti, da obstaja možnost, da izbrana šala nekomu zaradi neprijetne izkušnje iz preteklosti ne bo niti najmanj smešna? Kaj, če bomo s šalo, ki smo jo tako skrbno načrtovali, v nekomu vzbudili občutek strahu in groze? Tudi 1. april ima svoje meje, zato nikar ne mislite, da lahko uporabite vsako šalo, ki vam bo padla na pamet.

“Potegniti za nos” ne pomeni dobesedno, da nekoga z roko potegneš za nos, ampak pomeni, da se mu zlažeš, da se pohecaš. Življenje je bolj veselo in vznemirljivo, kadar imamo razlog za smeh, ki prihaja iz srca.  Tudi ti danes nekoga “potegni za nos”. Pri tem pazi, da ne boš koga užalil ali prestrašil.

Kdo vse bo pa danes vas naprvoaprilil?

(Visited 20 times, 1 visits today)