Spoštovani starši,

vabimo vas, da se pridružite četrti sezoni medobčinskega projekta Branje je iskanje, ki se je pričel 8. 9. 2020, na svetovni dan pismenosti in bo trajal do 3. 12., do Ta veselega dne kulture.V knjigah in naravi bomo iskali besede, misli, podatke in lepoto dreves.

Namen
K branju in raziskovanju želimo spodbuditi cele družine. Čas epidemije je pokazal na vrednost branja in narave. S projektom želimo spodbuditi družinsko branje in povezovanje narave ter umetnosti. O naravi se lahko učimo tudi skozi doživljanje lepega, skozi branje in lepo besedo ter lastno ustvarjanje. Umetnost išče ustvarjalen navdih v naravi, zato želimo bralce in bralke usmeriti k ustvarjalnemu odnosu do narave, katere pomemben del so drevesa. Ta so tudi del naše kulturne dediščine in na zemljevidu boste našli nekaj znamenitih dreves v Kamniku, njeni okolici in Komendi.
Kako lahko sodelujete?

Projekt, namenjen drevesom, je sestavljen iz branja, raziskovanja in ustvarjanja.
Družina ali posamezniki, ki bodo do 3. 12. 2020 prebrali eno knjigo, poiskali eno drevo z našega seznama in oddali en ustvarjalni izdelek, bodo sodelovali v žrebanju za zanimive nagrade.

Prijave in sodelovanje smo prenesli na spletno stran knjižnice.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.

V priponki je priporočilni seznam knjig o drevesih.
Informacije:

  • Breda Podbrežnik Vukmir, breda.podbreznik@kam.sik.si<mailto:breda.podbreznik@kam.sik.si>
  • Mateja Keber, mateja.keber@kam.sik.si<mailto:mateja.keber@kam.sik.si>
  • Erika Poljanšek,  erika.poljansek@kam.sik.si<mailto:erika.poljansek@kam.sik.si>

(Visited 178 times, 1 visits today)