18. maja muzeji in galerije praznujejo MEDNARODNI MUZEJSKI DAN!

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Vsako leto se temu prazniku pridružuje več muzejev, tudi slovenskih.

Mednarodni muzejski dan MMD 2020 se letos posveča temi Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost (Museums for Exuality: Diversity and Inclusion).

ponedeljek, 18. maja 2020, bomo po celi Sloveniji muzeji in galerije obeležili mednarodni muzejski dan s PROSTIM VSTOPOM in obilico raznovrstnih dogodkov, prilagojenih na ukrepe zoper koronavirus.

Vabljeni k ogledu VIRTUALNE KNJIŽICE!

Večji poudarek bo tako tudi na virtualnem obeleženju #IMD2020. Ker menimo, da je poslanstvo muzejev, da se odzivajo na družbena dogajanja in da to poslanstvo slovenski muzeji tudi na inovativne načine uresničujemo, bomo javnosti predstavili svoje projekte in dobre prakse, ki se nanašajo na enakost, raznolikost in inkluzivnost ranljivih skupin. ICOM Slovenija je skupaj s slovenskimi muzeji in galerijami predstavlja posebno virtualno knjižico. Vsak muzej bo svoj projekt predstavlja tudi v okviru svojih spletnih strani in na družbenih omrežjih.

 PRENOS VIRTUALNE KNJIŽICE

 Leta 2019 je mednarodni muzejski dan praznovalo več kot 44.000 muzejskih institucij v več kot 158 državah sveta. Med njimi tudi Slovenija s svojo mrežo raznolikih muzejev.

Plakat MMD v slovenskem jeziku in v angleškem jeziku.

vir: Mednarodni muzejski dan. Objavljeno na spletni strani http://www.icom-slovenia.si/aktivnosti/mednarodni-muzejski-dan/, dne 15. 5. 2020

(Visited 16 times, 1 visits today)