Geslo letošnjega meseca šolskih knjižnic je “Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja” Spomni nas, da se moramo ustaviti in pomisliti nase, na svoje zdravje in dobro počutje, saj bomo samo tako lahko pomagali svojim bližnjim.

Kako je naše zdravje in dobro počutje povezano z branjem? Prav z branjem si zagotovimo trenutke miru, sproščenosti in harmonije. Vzemimo si čas, da svojemu otroku v miru preberemo pravljico, se o njej z njim pogovorimo in si izmislimo drugačen konec … Presenetite svojega najstnika s povabilom na bralni maraton njegove knjige za domače branje – v dvoje bo vsebina lažje razumljiva, najstniki bodo hvaležni za vašo pomoč in njihova slabovoljnost pozabljena …

V mesecu šolskih knjižnic vas starše in učitelje želimo knjižničarji spomniti na to, da motivacija za branje pri otroku najlažje in najhitreje dosežemo s svojim lastnim zgledom. V zloženki Bralne značke Slovenije Otrok, branje, odrasli sta avtorici navedli veliko aktivnosti, s katerimi pri otroku vzpodbudimo zanimanje in veselje do branja.

Najstniki bodo zagotovo prisluhnili zgornjim razlogom za branje.

V spodnjem seznamu so zbrani naslovi knjig za vse tipe odraščajočih bralcev. Vabimo vas, poiščite pravi naslov za svojega otroka in mu ga predlagate za oktobrsko skupno branje:

(Visited 321 times, 1 visits today)