Januarska knjiga

Program #športajmoinberimo so pričeli pilotno razvijati lani v okviru Evropskega tedna športa v obliki pogovora med vrhunskimi in mladimi športniki ob knjigi in branju, v splošnih knjižnicah v Kopru, Mariboru in Kranju. 

Decembrska knjiga

Njegov cilj je povezati mlade in vrhunske športnike ob pogovoru o branju in knjigi. Mladim športnikom želijo predstaviti, kako lahko s pomočjo znanja iz knjig ter branja kot tehniko treniranja možganov napredujejo tudi na športnem področju. Prav tako želijo vplivati na njihov odnos do branja in širiti zavedanje, da je bralna pismenost temeljna za pridobivanje novega znanja na vseh področjih.

Na spletnih straneh Olimpijskega komiteja Slovenije vsak mesec objavijo priporočene knjige za branje (klikni na podčrtano povezavo za ogled). Več informacij najdete na straneh Mariborske knjižnice (Centra za bralno pismenost) in Javne agencije za knjigo RS.

Ciljna skupina so madostniki med 15. in 19. letom, ki večino prostega časa namenijo športu. Ta ciljna skupina v Sloveniji predstavlja 57 odstotkov vseh kategoriziranih športnikov. Med vsemi registriranimi športniki jih je 39 odstotkov v omenjeni starostni skupini.

Nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki #športajmoinberimo temelji na Nacionalni strategiji za razvoj bralne pismenosti za obdobje 2019-2030.

Športniki, vabljeni k branju.

(Visited 9 times, 1 visits today)