V sredo, 8. 9. 2021, prav na mednarodni dan pismenosti, je naše šestošolce obiskal mladinski pisatelj Žiga X Gombač, avtor gostujoče razstave Pot knjige, ki trenutno v okviru projekta Javne agencije za knjigo (JAK) gostuje na naši šoli (klik za več informacij).

Strip Pot knjige nam je gost predstavil skozi oči avtorja in dokončno pridobil našo pozornost s pripovedovanjem o naslednji skrivnostni dogodivščini knjižnega molja, ki smo ga spoznali na razstavi Pot knjige. V drugem delu stripa namreč raziskuje skrivnost, kam so izginile vse črke.

Pisatelj nam je predstavil svojo knjigo Belo in črno in še dve grajski dogodivščini, eno s težkimi železnimi vrati na ljubljanskem gradu in drugo z nam bližjega kamniškega gradu, pa tudi kakšno “lumpsterijo” smo slišali.

Naše druženje je bilo zelo zanimivo – med nastopom se nam je nepovabljena pridružila velika zelena kobilica, ki je po avtorjevem pripovedovanju iskala našo Stelo iz 6. c. Med projekcijo ilustracij so nas poklicali tudi Marsovci, ki so nas želeli ugrabiti in prisluhniti pripovedovanju našega gosta …

Pisatelj nas je prepričal, da je knjiga fina in da se na vsakem belem nepopisanem listu lahko rodi odlična zgodba, kot npr. današnja z razočaranim ravnateljem, ki mu učiteljica računalništva Tina v pisarno pošlje 4 lumpe iz 6. c …

Bilo je poučno, zabavno in sproščeno, zato si takšnih srečanje želimo še več. Hvala gospe Tjaši in JAK-u, ki sta našim šestošolcem omogočila srečanje z avtorjem in knjižno nagrado.

Utrinke srečanja z literarnim ustvarjalcem si lahko ogledate v nadaljevanju prispevka.

(Visited 67 times, 1 visits today)