Dan učiteljev – 5. oktober

vir

Letos UNESCO vabi k praznovanju svetovnega dneva učiteljev pod naslovom Učitelji v središču okrevanja pri izobraževanju. Ta tema je bila izbrana, da odraža vlogo, ki jo imajo učitelji v času krize COVID-19, in poudarja podporo, ki jo potrebujejo, da v celoti prispevajo k okrevanju izobraževanja.

Od 5. oktobra 2021 dalje bo UNESCO skupaj z Mednarodno organizacijo dela (ILO), UNICEF-om, Education International in drugimi številnimi partnerji gostil različne spletne dogodke za izmenjavo znanja in najnovejših raziskav o ključnih vprašanjih, ki vplivajo na učiteljski poklic, ter za izmenjavo najboljših praks z vsega sveta, ki podpirajo učitelje in učenje za uspešno okrevanje.

Na svetovnih in regionalnih dogodkih bodo v tednu med 4. in 8. oktobrom 2021 predstavljene posledice, ki jih je imela pandemija na učiteljski poklic, izpostavljeni učinkoviti odzivi politike ter identificirani ukrepi, ki jih je treba sprejeti, da učitelji lahko uresničijo svoj potencial.

V Sloveniji praznik učiteljev obeležimo s tradicionalno podelitvijo Nagrad Republike Slovenije na področju šolstvaki se podeljujejo od leta 1966. Takrat so se imenovale Žagarjeve nagrade, od leta 1994 pa imajo zdajšnje ime. Gre za najvišje državne nagrade na področju šolstva.

Prejemnike letošnjih nagrad bomo razglasili na slavnostni prireditvi, ki bo v sredo, 6. oktobra 2021, ob 18. uri v Grand hotelu Union.  

vir: Svetovni dan učiteljev – 5. oktober. Objavljeno na https://www.gov.si/novice/2021-09-29-svetovni-dan-uciteljev-5-oktober/, dne 5. 10. 2021

(Visited 1 times, 1 visits today)

Komentarji so izklopljeni za Dan učiteljev – 5. oktober

Uvrščeno v Novice, Obvestila

Komentiranje je onemogočeno.