Skrivnostni kamišibaj

V torek, 3. 5. 2022, so učenci 2. razredov, ki so letos sodelovali pri Glavarjevi bralni znački in jo uspešno zaključili, v šolski telovadnici sprejeli gostji Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Obiskali sta jih mladinski knjižničarki Sabina in Barbara, ki sta s seboj prinesli posebno presenečenje – kamišibaj.

Učenci so prisluhnili pripovedovanju gospe Sabine in pozorno spremljali menjavanje ilustracij v kamišibaju. Še posebej jih je bila všeč druga pravljica, ko smo ugasnili vse luči in z zanimanjem opazovali posebne senčne ilustracije.

Priznanja za opravljeno Glavarjevo bralno značko

Na koncu pravljičnega dogodka so mentorice s knjižničarko Janjo slovesno podelile priznanja za opravljeno Glavarjevo bralno značko, kakor smo jo preimenovali ob 300-letnici rojstva Petra Pavla Glavarja in 60-letnici Bralne značke Slovenija. Podelitev je potekalo še posebej slovesno, saj so priznanja za našo bralno značko nastala pod rokami naših starejših učencev pod mentorstvom učiteljice likovne umetnosti.

Čestitke vsem bralcem – pripovedovalcem za prebiranje zanimivih pravljic in njihovo pripovedovanje ter mentoricam za motiviranje in vztrajno poslušanje.

Foto utrinke najdete v nadaljevanju prispevka.

(Visited 19 times, 1 visits today)