Praznovanje mednarodnega meseca šolskih knjižnic

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International
Association of School Librarianship) tudi
letos vabi k praznovanju in promociji šolskih knjižnic s praznovanjem
meseca šolskih knjižnic. V slovenskem prostoru ga tudi letos koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.


Naša šolska knjižnica se bo v obeh enotah praznovanju meseca šolskih knjižnic pridružila z organizacijo različnih in zanimivih literarnih dogodkov:

Za natančnejše informacije spremljajte spletno stran šolske knjižnice.

V nadaljevanju prispevka si lahko preberete še informacije o zgodovini mednarodnega meseca šolskih knjižnic.

Leta 1999 so knjižničarji po vsem svetu začeli praznovati svoj mednarodni dan na četrti ponedeljek v oktobru, v Sloveniji smo ga prvič praznovali leta 2007, 22. oktobra. Ker se je praznovanju pridruževalo čedalje več držav, se je leta 2008 odbor odločil, da praznovanje prilagodi lokalnemu okolju. James Henri,
predsednik IASL, je ugotovil: »Mednarodni dan šolskih knjižnic je dejansko prerasel v mednarodni mesec šolskih knjižnic. To pomeni, da knjižničarji sami lahko izberete ali dan ali teden ali celo ves mesec in ga napolnite z dejavnostmi, posvečenimi vaši knjižnici in s tem, kar šolska knjižnica pomeni šolski skupnosti.«

Tudi lani smo mednarodni mesec šolskih knjižnic 2021 na naši šoli praznovali z različnimi dogodki. Utrinke si lahko pogledate tukaj.

(Visited 69 times, 1 visits today)