V okviru prostovoljnega vsenarodnega in mednarodnega projekta Noč knjige, ki se letos odvija šesto leto zapored v predvidoma več kot 150 krajih po Sloveniji in zamejstvu, bomo tudi v šolski knjižnici OŠ Komenda Moste pripravili dogodek Večer s knjigo.

Na Večeru s knjigo bodo šestošolci branje povezali z likovno in filmsko umetnostjo. V literarnih delavnicah bodo spoznali nagajive in sprva nerazumljive uganke Valentina Vodnika, ki bi bile všeč tudi nabritemu Nikcu. Tega literarnega junaka bodo najprej spoznali v knjigi, potem pa še na filmskem platnu. Obiskali nas bodo skriti gostje, ki zelo radi prisluhnejo branju Nikčevih dogodivščin in imajo prav kosmata ušesa. Uganete, koga bomo gostili?

Načrtovani dogodek je zaradi epidemije in pouka na daljavo odpadel, nadomestili smo ga z dogodkom na daljavo.

Osrednji dogodek našega večera na daljavo je bilo uganjevanje Vodnikovih ugank. Skupaj smo jih prevajali, reševali pa so jih učenci sami. Rešili so vse uganke, čeprav so pri nekaterih potrebovali še podvprašanje ali dve. Poslovili smo se z obljubo, da druženje čimprej ponovimo pri urah KIZ-ov med rednim poukom, pa čeprav na daljavo.

Ena izmed Vodnikovih ugank

(Visited 20 times, 1 visits today)