Slika pove več kot tisoč besed …

rhdr

Slika 34 of 34

Neprecenljivo in nepozabno!

Učenci so soglasno sklenili, da se branje splača, in dopisali:

Hana: Najbolj mi je bil všeč otok Burano, všeč so mi bile barvite hiše.

Ula: Najbolj mi je bil všeč otok Burano zaradi barvitosti hišk. Uživala sem tudi na vožnjah z ladjico in sprehodih po tesnih ulicah Benetk.

Kaja: Najbolj všeč so mi bile barvne hiše in vožnja z ladjo.

Eva: Najbolj všeč mi je bilo, ko smo na otoku z barvnimi hišami jedli sladoled in se družili.

Jeanin: Najbolj všeč mi je bila vožnja z ladjico. Všeč so mi bili tudi mostovi ter barvne hišice. Upam, da bom še kdaj obiskala Benetke s tako dobro skupino kot sedaj.

Tinkara: Bilo mi je zelo všeč, najbolj mi je ostala v spominu hoja med uličicami na otoku Burano. Dobila sem veliko lepih spominkov in spominov. Za izlet sem zelo hvaležna.

Tarik: Zahvaljujem se vam za izlet. Najbolj mi je v spominu ostala hoja med ozkimi ulicami Benetk in umikanje domačinom. Izleta ne bom nikoli pozabil. Benetke bom ob prvi priložnosti z veseljem spet obiskal.

Ela: Benetke so bile pisane tako kot so v knjigah, hrana je bila božanska tako, kot se za Italijo spodobi, našo izkušnjo pa je nepozabno naredila tudi zelo dobra vodička Alja.

Upamo, da nagradni izlet zlatih bralcev Glavarjeve bralne značke postane tradicionalni in naslednje leto spet poročamo o njem.


Letos so bili zlati bralci kamniške in naše občine, učenci, ki so vseh devet let opravili bralno značko, prvič na nagradnem izletu. Knjižničarke, koordinatorke bralne značke po šolah, so v okviru medobčinskega aktiva šolskih knjižničark predlagale že dlje časa tlečo idejo o skupnem nagradnem izletu zlatih bralcev obeh občin. Kamniška občina in šolski sklad OŠ Komenda Moste sta predlog odobrila, zagotovila sredstva in mlade bralce nagradila z nepozabnim izletom v Benetke.

V soboto, 27. maja 2023, so se kamniški in komendski »zlati bralci« šestih osnovnih šol v dveh polnih avtobusih odpravili v Benetke. Najprej so obiskali otok Burano, kjer so jih navdušile barvite hiške domačinov in miren utrip njihovih ulic. Pot so nadaljevali na otoku Murano, znanem po steklarski obrti. V eni izmed delavnic so si ogledali ročno nastajanje unikatnih steklenih izdelkov. Nato so z ladjico odpluli še do Benetk. Vodiča Alja in Mitja iz agencije Oskar sta razkrivala bolj in manj znane značilnosti, legende in tudi zamolčane skrivnosti vseh obiskanih krajev. Spoznali so pestro zgodovino Benetk in ostalih otokov v beneški laguni. Domov so se vrnili polni nepozabnih vtisov, tudi zaradi sproščenega celodnevnega sovrstniškega druženja.

(Visited 71 times, 1 visits today)