V ponedeljek, 13. 11. 2023, smo se prvič srečali bralni skupini učenk OŠ Komenda Moste in starostnic doma Senecura, ki smo letos začele z branjem v okviru vseslovenskega projekta Medgeneracijsko branje. Branju se bo pridružila tudi skupina učiteljic OŠ Komenda Moste, ki se uvodnega srečanja niso udeležile zaradi službenih obveznosti. Skupaj nas bo prvo leto bralo 27 bralk treh generacij.

V šolski knjižnici je učenke najprej obiskala ga. Tilka Jamnik, pobudnica in organizatorka projekta. Spregovorile so o namenu projekta, pomembnosti glasnega branja, izražanju mnenj o prebranem in lokalnem povezovanju različnih z delovnima terapevtkama.

Na uvodnem srečanju nam je gospa Tilka Jamnik predstavila izbrane knjige za letošnje branje, ki nam jih je priskrbela s pomočjo Javne agencije za knjigo. Pridružil se nam je tudi ravnatelj, ki podpira medgeneracijsko in lokalno sodelovanje. Vzeli smo si čas za spoznavanje vseh sodelujočih in naših pričakovanj. Za 1. knjigo smo določili pesniško zbirko Andreja Rozmana Roze Izbrane rozine v akciji, o kateri se bomo pogovorili na naslednjem srečanju.

Za zaključek so učenke knjižničarskega krožka predstavile kamišibaj in njegovo zgodovino. Zaključile so jo s kamišibajem Racman in knjiga po istoimenski knjižni predlogi pisateljice Urše Krempl.

Medgeneracijsko-branje-1srecanje-1

Slika 1 of 9

Polne prijetnih vtisov smo se poslovili in se odpravili prebirat Rozmanove pesmi.

Hvala gospe Tilki Jamnik za pokroviteljstvo in poučen obisk ter JAK-u za podarjene knjige.

(Visited 24 times, 1 visits today)