Kdo je bibliotekar? Kaj je kolofon? Kaj pomeni, če nekdo reče, da je stanje alarmantno? Besede, ki jih slišiš v vsakdanjem življenju, a jih ne razumeš, lahko odslej preverjaš na portalu Franček. Po mesecih preizkušanja so ga včeraj odprli tudi uradno.

Namenjen je osnovnošolcem in srednješolcem, ki jih postopoma uvaja v svet slovarjev in slovničnih vsebin. Njegova uporaba je preprosta. Z njim lahko iščeš sopomenke ali si pomagaš pri delanju domače naloge.

V njem te čaka 98.901 beseda.

Lahko poslušaš, kako se določena beseda izgovori. To ti zaupata robota Renato in Nadja. Pri 3600 besedah je na voljo posnetek živega, avtentičnega govorca.

Vir: Besedoboj
Vir: Besedoboj

Podatki se skrivajo za simpatičnimi sličicami, ki jih je ustvaril Jaka Vukotič.

Spoznajte mobilnaplikacijBesedoboj, v kateri v obliki klepeta izveste zanimivosti o življenju in delu pomembnih slovenskih literatov, kot so France Prešeren, Ivan Cankar in Srečko Kosovel. Z njimi se tudi pomeriš ali pa za nasprotnika izbereš nekoga iz resničnega sveta.

V aplikaciji je več kot 30 različnih besednih iger in ima 10 zahtevnostnih ravni. Z vsako zmago zbiraš cekine, ki jih lahko vložiš v nakup modnih dodatkov za svoj lik v aplikaciji.

(Visited 18 times, 1 visits today)