Med delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic smo si šestošolci pričarali predpraznični čas z glasnim branjem knjige Snežena sestra, norveške avtorice Maje Lunde.

Pridružili smo se Julianu v času pred božičem, ko ima tudi rojstni dan. Po navadi je to najlepši dan v letu, ko so božična drevesca že okrašena in lučke prižgane, zrak je poln vonjav po klementinah in ingverjevih piškotih, v kaminu pa prasketa ogenj. Ampak to leto ni nič kot po navadi. Juliana in njegovo družino obdaja globoka žalost po smrti Julianove sestre Juni. Zdi se mu, da je božič preprosto odpovedan. Potem pa spozna nenavadno Hedvig. Spomni ga, kako zabaven je lahko božič, in Julian začenja verjeti, da bo božič mogoče vseeno prišel … Hiša, v kateri živi Hedvig, pa je nekam skrivnostna. Kdo je nenavadni starec, ki hodi okrog nje? In kaj pravzaprav prikriva Hedvig?

Podrobnejše informacije o knjigi najdete tudi v tem predstavitvenem filmu.

Vir: Snežna sestra. Božična zgodba, polna skrivnosti in presenečenj. Objavljeno na spletnem mestu https://grafenauer.si/knjigarna/knjige-za-odrasle/leposlovje/snezena-sestra/#dearflip-df_21011/9/

(Visited 31 times, 1 visits today)