Z glasnim branjem v okviru projekta Skupaj: medgeneracijsko sodelovanje, Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik in Zavoda Medgeneracijsko sožitje Komenda, smo za letos končali, saj toplo vreme vedno glasneje kliče učence na sveži zrak.

Začetek marca v smo (po decembrski dobri izkušnji z glasnim branjem knjižničarke celi generaciji petošolcev) v šolske rekreativne odmore petošolcev obogatili z novo dejavnostjo.  V okviru projekta Skupaj: medgeneracijsko sodelovanje smo na šolo povabili starejša domačina, gospo Viktorijo in gospoda Darka, da sta glasno brala petošolcem.

Učenci so glasnemu branju prisluhnili vsak torek in četrtek med rekreativnim odmorom. Za branje v nadaljevanjih smo izbrali knjigo Vafljevi srčki, avtorice Marie Parr. Na poslušanju smo se zbrali desetkrat. Dobro smo spoznali svoja vrstnika, soseda in najboljša prijatelja Trilka in Leno ter njune pustolovščine, ki so se večinoma končale srečno, dokler življenje pred njiju ne postavi hude preizkušnje.

Glasno-branje-4

Slika 1 of 5

Vsem sodelujočim, sploh gospe Viktoriji in gospodu Darku, najlepša hvala za sodelovanje, tudi Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik in Zavodu Medgeneracijsko sožitje Komenda.

Upamo, da bomo v jesenskih in zimskih mesecih spet lahko ponovili  srečanja glasnega branja našim učencem.

(Visited 13 times, 2 visits today)