V petek, 12. aprila, smo se popoldan v šoli v Mostah zbrali učenci 2. triade, značkarji, ki so najhitreje – že do konca decembra 2023 – opravili Glavarjevo bralno značko.

Knjižničarki sva zanje poiskali film, ki je posnet po priljubljeni knjižni seriji. Ogledali smo si zanimivo pustolovščino z animiranimi živalmi o nenavadni šoli, kjer otroci prejmejo čarobno žival, ko jo potrebujejo. Po ogledu smo se pogovorili o filmu in knjižni zbirki, po kateri je bil posnet, nato smo se bralci treh generacij natančneje spoznali preko socialnih iger in izdelali plakate o filmskem večeru.

Sola-magicnih-zivali

Slika 1 of 32

Plakati 3 generacij značkarjev

Čarobna skupnost tridesetih najhitrejših značkarjev 2. triade si je obljubila, da v ponedeljek nadaljujemo s svojo skrivnostjo …

in da se naslednje leto spet zberemo v večernih urah …

Več o filmu sledi v nadaljevanju.

Dekle Ida (Emilia Maier) se je morala preseliti v drugo mesto in prične obiskovati šolo Winterstein. V novem razredu ji sprva ni lahko – nesramna sošolka Helene poskrbi, da si Ida ne more najti prijateljev, na prvi šolski dan pa ji preostane le eno prosto mesto, zraven outsajderja Bennija. Nekega dne učiteljica razredu predstavi Mortimerja Morrisona, ki potuje po svetu in išče “čarobne živali”. Usoda vsake od teh živali je, da postane sorodna duša učencu. Prva arobna spremljevalca izbereta prava Ido in BennijaModra želva Henrietto postane Bennijeva spremljevalka, Ida pa prejme zvitega lisjaka Rabbata. Ker pa predmeti na šoli nenehno izginjajo, morajo otroci in čarobne živali stopiti skupaj, da rešijo skrivnost šolskega tatu.

Družinsko filmsko avanturo je režiral Gregor Schnitzler, v glavnih vlogah so zaigrali Emilia Maier, Leonard Conrads, Loris Sichrovsky, Nadja Uhl in Milan Peschel.

(Visited 41 times, 1 visits today)