je slogan Nacionalnega mesca skupnega branja, ki uradno traja vsako leto od 8. septembra, ko obeležujemo mednarodni dan pismenosti, do zadnjega dne v Tednu otroka® v začetku oktobra. Bralne dejavnosti in dogodki se običajno podaljšajo v celo šolsko leto.

Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Zveza bibliotekarskih društev Slovenije, Mestna knjižnica Kranj, Društvo Slovenskih pisateljev, Slovenska sekcija IBBY, Zveza splošnih knjižnic, Mariborska knjižnica in Mestna knjižnica Ljubljana so leta 2018 dali pobudo za izvedbo vseslovenske kampanje spodbujanja k branju in krepitvi bralne kulture, ki smo jo poimenovali Nacionalni mesec skupnega branja.

K sodelovanju in podpori so pozvali pristojna ministrstva, zavode, urade in agencije, vzgojno-izobraževalne zavode, visokošolske zavode, kulturne ustanove, še posebej vse, ki skrbijo za bralno kulturo: splošne knjižnice, založbe, knjigarne …, nevladne ustanove z različnih področij, ki v središče svojega delovanja postavljajo otroke, mladino, starejše in družine oz. delujejo medgeneracijsko ter vse strokovne delavce, ki se pri svojem delu srečujejo z različnimi generacijami.

Tudi na naši šoli bodo potekale mnoge dejavnosti, ki spodbujajo branje in dejavnosti po njem.

Berimo skupaj!

(Visited 36 times, 1 visits today)