Naše knjižne drobtinice

Bralna značka za zaposlene na OŠ Komende Moste je prostovoljno bralno sodelovanje, ki bo potekalo kot izmenjava naslovov prebranih knjig in njihovih kratkih predstavitev – tako leposlovnih kot tudi strokovnih. Brali in delili bomo svoje bralne izkušnje kot naše knjižne drobtinice, ki bodo drugim sobralcem v pomoč ali navdih. Lahko so v obliki kratke obnove, citata iz knjige, sporočila, mnenja …

Beremo individualno. Vsak zapiše zbirnik naslovov prebranih knjig, ki jih do konca leta deli s sobralci. Kdor želi, lahko v šolski knjižnici dobi tiskano verzijo.

Naša bralna druženja se začenjajo 24. januarja kot poklon in spomin Petru Pavlu Glavarju in bodo trajala do decembrskega praznika kulture ta veseli dan kulture, 3. decembra. Branje nadgradimo z obiskom gledaliških in filmskih predstav, podamo pa se tudi na literarna odkrivanja različnih krajev.

Vabljeni, da se nam pridružite, se vpišete in sodelavce sobralce seznanjate s knjižnimi drobtinicami knjig, ki so vas navdušile ali pa morda razočarale.

Če ste brez idej, kaj brati …

Strokovna literatura v e-obliki

Biblos (humanistika in družboslovje)

Kamniško-komendski leksikon

Mrežnik

Kamra

e-priročniki

drugi različni zbirniki za iskanje  knjig

Leposlovje v e-obliki

Biblos (sodobni romani)

Leposlovna dela slovenskih avtorjev – dLib Slovenije

Slovensko leposlovje na spletu

WikiWir – mladinska dela slovenskih avtorjevdrugi različni zbirniki za iskanje knjig

Prijetno branje!

(Visited 106 times, 1 visits today)